حال غده سرطانی بنام آلودگی هوا چگونه است؟
حال غده سرطانی بنام آلودگی هوا چگونه است؟
«معصومه اشتیاقی»جامعه‌شناس و فعال حوزه محیط زیست در یادداشت خود در خصوص آلودگی هوا می‌گوید: طی سالیان متمادی به منظور کاهش آلودگی، سیاست های تشویقی و تنبیهی زیادی توسط سیاستگذاران اجرا شده؛ اما عمده این راه‌حل ها از جنس راهکارهای «مقطعی» بوده و فاقد اثرگذاری لازم در بستر زمانمند هست

به گزارش افلاکیون، سال­هاست که با غده سرطانی به اسم «آلودگی هوا » دست و پنجه نرم می­کند. سال­هاست که شریان تنفسی­ تهران بیمار است اما، تکه تکه و بریده بریده نفس می­کشد تا زنده بماند چرا که؛ خانه بیش از ۹ میلیون انسان است. اما چه شد که این درد و رنج بر جان بی ­رمق تهران سنگینی می­کند و به تراژدی هولناکی مبدل شده و بدخیم ­تر از هر سرطانی بر این شهر آوار شده است.
برای توصیف این تراژدی هولناک از مفهوم «مسائل بدخیم» وام می­گیریم تا پیچیدگی مشکل را نشان دهیم. مفهوم «مسائل بدخیم» از دهه ۱۹۷۰ وارد ادبیات علوم اجتماعی شده است. این دست مسائل دارای ۴ ویژگی هستند. ۱- فرصت رو به پایان است. ۲- اشخاصی که مسبب مساله‌ اند در پی راه حل آن نیز هستند. ۳- اقتدار مرکزی برای پرداختن به مساله یا ضعیف است یا اساسا وجود ندارد و ۴- بی­ توجهی عامدانه و عقلانی در این روند وجود دارد که پاسخ به مشکل را به آینده موکول می­کند و مهم­تر از همه پاسخ­ها در سطح عقلانیت کوتاه مدت و نه برنامه ­ریزی بلند مدت پایدار ارائه می­شود.