
به گزارش افلاکیون : استاد علوم ارتباطات با اشاره به اینکه حضور در فضای مجازی به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده، بر لزوم آموزش استفاده صحیح از این فضا از دوران کودکی تاکید کرد. اسماعیل قدیمی در خصوص کارکردهای مثبت و منفی شبکههای اجتماعی در کنار رسانههای دیگر، اظهار داشت: به نظر میرسد که این […]
به گزارش افلاکیون : استاد علوم ارتباطات با اشاره به اینکه حضور در فضای مجازی به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده، بر لزوم آموزش استفاده صحیح از این فضا از دوران کودکی تاکید کرد.
اسماعیل قدیمی در خصوص کارکردهای مثبت و منفی شبکههای اجتماعی در کنار رسانههای دیگر، اظهار داشت: به نظر میرسد که این شبکهها میتوانند دو حالت رقیب و رفیق را برای رسانههای دیگر داشته باشند چرا که هر رسانه در یک برهه دچار بلوغ و در برههای دیگر شاهد رکود میشود.
وی ادامه داد: وقتی رادیو و تلویزیون بعد از مطبوعات روی کار آمدند همه ویژگیهای خبری مطبوعات را داشتند و علاوه بر آن مزایایی از جمله تصویر، تحرک و انطباق با تنبلی کلی مخاطب را در بر داشتند اما در عین حال مطبوعات نیز کارکردهای خاص خود را ادامه دادند، در جامعه نیز وقتی اینترنت و شبکههای اجتماعی نیز روی کار آمدند واجد همه ویژگیهای رسانههای قبلی بودند، اطلاعات میدادند، بر زمان و مکان غلبه داشتند، تعاملی بودند و حس عاطفی را از طریق گفتوگوی آنلاین با مخاطب را برقرار کردند.
این استاد ارتباطات همچنین گفت: در کل تمام رسانهها یکدیگر را کامل میکنند و به روح زمان خود تبدیل میشوند؛ مانوئل کاستلز زمانی را پیشبینی کرد که جامعه اطلاعات موبایلی به وجود میآید، وی ساختارهای حکومتی که قادر به کسب و ارائه اطلاعات با این شیوه هستند را سرآمد میداند، در حال حاضر نیز در هر عرصه ای موبایل به ابزار کارآمد تبدیل میشود چنانچه بانکداری الکترونیک با ابزار موبایل به وجود آمده است؛ همه اقدامات سیاسی و اقتصادی بر محور وسائل ارتباط جمعی است و بیشتر سازمانها به سمت تبلیغات موبایلی رفتهاند.
وی افزود: میتوان گفت شبکههای اجتماعی رقیب و مکمل همدیگر هستند و موفقیت در استفاده درست از این شبکهها بستگی به ادراک از آنها دارد و در عین حال مدیریت آنها با نوع طراحی و توانمندی استفاده از آن ارتباط دارد.
قدیمی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات دنیای مجازی اعتبار و مستندات اطلاعات است این مشکل وجود دارد اما این بحث قطعا در آینده با مدیریت، تمهیدات و نرمافزارهایی راه حل خود را پیدا میکند؛ دنیا دنیای مجازی است و مخاطب فعال در این دنیا باید هوشمندانه با روشهایی صحت اطلاعات را بررسی کند مثلاً با مراجعه به سایتهای معتبر اما این نکته را نیز باید مد نظر داشت که شایعه از بشر جدا نمیشود و این تا حدودی به عهده خود مخاطب است که اطلاعات را بررسی کند.
وی تصریح کرد: ما چارهای جز استفاده از شبکههای اجتماعی نداریم، در آینده جامعه اطلاعات و دنیای مجازی از وضعیت کنونی نیز گستردهتر میشود اما برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی آن باید آموزش شیوه درست استفاده را از کودکی و مدرسه داشته باشیم.